SOUSTŘEDĚNÍ MLADOŇOV 2017

    Ve dnech 22. 2. až 24. 2. 2017 se 31 žáků našeho školního pěveckého sboru PTÁČATA zúčastnilo zimního soustředění.

    Ráno děti nasedly do autobusu a odjely do Ústavu ekologického vzdělávání (ÚEV, z.ú.) v Mladoňově, “Pod vrtulí“. Soustředění tohoto typu absolvuje školní pěvecký sbor pravidelně. Jedním z hlavních důvodů je to, aby se co nejpečlivěji připravil na krajské kolo přehlídky dětských pěveckých sborů v Uničově. Tam chce obhájit svá krásná umístění z minulých let. U klavíru po dobu soustředění byla, jako vždy, velkou pomocnicí paní klavíristka Marie Zajícová.

    „Účast na tomto soustředění nám dává možnost poznat děti nejen důkladněji po pěvecké stránce, ale i jinak. V jiných situacích než ve škole u tabule. Děti zde nejsou svázány formální stránkou vzdělávání. Poznáváme je i při takových činnostech jako je chování při jídle, ve styku s jinými spolužáky a hlavně - nejsou zde rodiče“, zhodnotila účast na soustředění paní dirigentka Pavla Zerzáňová Hilšerová.

    Velmi rádi bychom poděkovali všem zaměstnancům ÚEV z.ú. v Mladoňově “Pod vrtulí“ v jehož prostorách jsme měli velmi pěkné zázemí v krásně opravené budově bývalé školy. Starostlivost místního personálu byla příkladná. Dětem velmi chutnalo a také se cítily pohodlně. S velkým nadšením se setkal vzdělávací program připravený zaměstnanci ÚEV Mladoňov, z.ú.

    Odjížděli jsme ze soustředění. Děti utahané. Dospělí na pokraji vyčerpání. Všichni však spokojeni. Užili jsme si to a ještě se něco naučili. Příští rok znovu na místo „Pod vrtulí“.

                                                                                                                                              Mgr. Nevrlá Adéla