Soustředění Švagrov 2015

    Od středy 18. února do pátku 20. února 2015 se téměř 40 zpěváčků z našeho školního pěveckého sboru (ŠPS) Ptáčata účastnilo pěveckého soustředění.

    ŠPS vedený Pavlou Zerzáňovou Hilšerovou se po roce opět vydal na pobyt do SEV Švagrov. U klavíru nám byla po celou dobu soustředění velkou pomocnicí paní klavíristka Maruška Zajícová. Zpěváčci se intenzivně a svědomitě připravovali na Krajskou postupovou přehlídku dětských pěveckých sborů v Uničově. Ptáčata zde chtějí obhájit svá krásná umístění z minulých ročníků. Ve sboru vedle sebe zpívají jak prvňáčci, tak děti z vyšších ročníků – zkrátka zpěváčci reprezentující ve sboru věkové kategorie žáků téměř celé naší školy.

    S velkým nadšením se setkal program švagrovských lektorů Marcela Mináře a Lenky Krahulcové, kteří i v těchto chladných dnech nabídli dětem aktivity venku, na sněhu a ledu. Společně vyčistili a uklidili ptačí budky po zimním čase. Vytvořili pro ptáčky pochutnání ze semínek a tuku v šišce. Děti si také vyzkoušely cvičení prvků jógy pod vedením paní Kateřiny Jaňourové. Tento program byl zaměřen převážně na dechová cvičení. Soustředili se na práci s tělem, prohloubení dechu vedoucí k tělesnému a duševnímu uvolnění. Děti se zhostily všech těchto dalších činností výborně. Musíme je za to opravdu pochválit.

    Rádi bychom touto cestou také poděkovali všem pracovníkům SEV Švagrov za domácí a vřelé přijetí, starostlivost místního personálu, krásné zázemí a za výbornou kuchyni.

    Nyní již budeme čerpat z tohoto soustředění. Budeme úročit to, co jsme se zde naučili. Čekají nás vystoupení a přehlídky v okolí i ve vzdálenějších místech a rádi bychom úspěšně reprezentovali naši školu i město. Doufám, že nám vydrží nadšení a elán co nejdéle a že se tato podařená akce v příštím roce znovu uskuteční.

                                                                                                                                               Mgr. Nevrlá Adéla 

 

(foto z akce na www.ptacata.webnode.cz/fotogalerie)