Ptáčata se opět rozezpívala…

    Na podzim část ptactva opouští naše kraje a odlétá do lepších, teplých krajů.

    Ne tak Ptáčata z naší školy. Těm právě na podzim začíná nová, letos již dvacátá první, sezóna.

    Aha, že nevíme, kdo to jsou Ptáčata?

    Jsou to žáci naší školy, kteří ve svém volném čase navštěvují pěvecký sbor pod vedením Mgr. Pavly Zerzáňové Hilšerové. Děti by možná také rády odletěly do teplých krajin, ale místo toho chodí na pravidelné zkoušky sboru, kde pilují svoje pěvecké umění.

    Scházejí se každý čtvrtek odpoledne. Mladší Ptáčátka zpívají od 13.30 do 14.15 hodin. Starší Ptáčata zkouší od 14.15 do 15.45 hodin. Pro tyto zkušenější pěvce začal pěvecký rok již při zkouškách na letním soustředění, které se konalo v naší škole již v srpnu tohoto roku.

    O tom, jak se jim dařilo po těchto zkouškách, se mohli přesvědčit návštěvníci vernisáže obrazů Pavla Hermana v šumperském divadle dne 16. 9. 2017. Vystoupení Ptáčat se setkalo s velmi vstřícným přijetím. Autorovi obrazů i hostům vernisáže se skladby v provedení dětí z pěveckého sboru líbily. O tom svědčil i upřímný potlesk na konci vystoupení.

    Někteří zpěvní ptáci nás na zimu opouštějí. Ptáčata ze Šumavské zůstávají. Můžeme se jen těšit, že po zimní přípravě na zkouškách a soustředěních přijdou další veřejná vystoupení. Ať pro rodiče či kamarády, tak i v rámci akcí naší školy, jiných organizací či města. Zachovejme přízeň jak zpívajícím dětem, tak sbormistryni, samozřejmě i klavíristce a lidem pěveckému sboru pomáhajícím…

                                                                                                                                    

                                                                                                                                    Mgr. Adéla Nevrlá