Koncert - Loučenská vločka 2014

    Ve čtvrtek 27. 11. 2014 jsme pozorovali ve školní družině nezvyklý pohyb. To se děti školního pěveckého sboru připravovaly v náhradních prostorách na své první letošní vystoupení. V poledne jsme děti posadili do autobusu a vydali jsme se soutěžit na Loučenskou vločku 2014.

    Tento tradiční festival pěveckých sborů pořádá dětský pěvecký sbor (dále jen DPS) Loučňáček při ZŠ Loučná nad Desnou za finanční podpory Obce Loučná nad Desnou, Státního fondu kultury ČR a firmy Lesy ČR.

    Cílem předvánočního festivalu, na který se sjedou sbory s dětmi různého věku, rozličné pěvecké vyspělosti i rozmanitého způsobu práce, je především setkání, možnost si zazpívat a také se vzájemně inspirovat. DPS naší školy se spolu s dalšími sbory zúčastnil 2. koncertu konaného dne 27. 11. 2014 ve 14.00 hodin.

    Koncert se odehrál v krásném koncertním sále zvaném „skleník“ v Loučné nad Desnou. Společně s námi si vystoupení užívaly také děti z Klubíčka ZŠ Loučná nad Desnou, DPS Gympláček z Gymnázia Přerov, a zpěváčci z Rosičky ZŠ z Uničova.

    DPS Ptáčátka z „Šestky“ ze Šumperka, vedený Pavlou Zerzáňovou, předvedl pěkný výkon. Naše poděkování patří také obětavé klavíristce paní Ester Muroňové, která na poslední chvíli zastoupila naši dlouholetou klavíristku paní Marušku Zajícovou. Marušce přejeme brzké uzdravení!

    Koncert probíhal v krásném prostředí, v příjemném předvánočním duchu, a na závěr jsme si všichni společně zazpívali.
Děkujeme všem organizátorům i zúčastněným a za rok se těšíme na shledanou!

 

(foto z akce na www.ptacata.webnode.cz/fotogalerie)