Koncert Zlatá lyra 2016

    Po náročném soustředění sboru, které děti absolvovaly koncem ledna letošního roku, nastala chvíle k předvedení repertoáru také na veřejnosti. Pro některé z dětí bylo toto vystoupení před přeplněným hledištěm prvním v životě. Na přehlídce ZLATÁ LYRA předvedli zpěváci našeho školního pěveckého sboru (ŠPS) Ptáčata svůj secvičený program pod vedením Pavly Zerzáňové Hilšerové a za klavírního doprovodu paní Marušky Zajícové.

    Zlatá Lyra je nesoutěžní přehlídka dětských sborů Šumperska. Přehlídka se uskutečňuje v průběhu jednoho dne, formou pěti koncertů v prostorách krásného Klášterního kostela Zvěstování Panny Marie. Ač nejde o soutěž, výkony sborů sleduje odborná porota složená z členů odborné rady NIPOS Artama Praha.

    Zpěváci našeho sboru se sešli na druhém koncertě v pořadí. Vyslechli jsme zde kromě našeho programu také vystoupení sboru Sedmikrásky z MŠ Loštice, dále pěveckého a relaxačního kroužku při ZŠ a SŠ Pomněnka a také vystoupení Růžových dětí Šumperského dětského sboru. Na závěr koncertu jsme si mohli se všemi těmito sbory zanotovat lidovou píseň za klavírního doprovodu pana Tomáše Motýla.

    Odbornou porotu výkon našich dětí potěšil. Pevně věřím, že tímto vystoupením získaly děti potřebné sebevědomí. Další soutěžní vystoupení proběhne v Uničově 15. dubna 2016. Našim zpěvákům budeme přát mnoho štěstí. Poděkování za pomoc při pořizovaní fotek a videozáznamu vystoupení našich malých talentů patří Janu Smutnému a Janě Švábové.

                                                                                                                                                                  Mgr. Nevrlá Adéla

(foto z akce na www.ptacata.webnode.cz/fotogalerie)