Koncert - Bruntál 2014

    V úterý 10. 6. 2014 jsme společně s dětmi našeho školního sboru nasedli do autobusu. Našim cílem bylo město Bruntál. Zde nás čekalo naše první samostatné vystoupení mimo Šumperk. Směřovali jsme do bruntálského domova důchodců Pohoda.

    V domově důchodců nás čekalo velmi vřelé uvítání. Pracovnice nás uvedly do prostor, kde jsme následně vystupovali. Již při zkoušce se sál začal zaplňovat posluchači. Samotné vystoupení pak sledovalo zaplněné hlediště. Bylo to milé setkání více generací. Děti si svým výkonem vyzpívaly velký potlesk, sladkou odměnu a také pozvání na další akce. Ani dospělí, kteří sbor doprovázeli, nezůstali bez dárečku. Byly jim věnovány ručně vytvořené keramické výrobky z místní dílny.

    Po tomto zdařilém dopoledni jsme chtěli dopřát odpočinek v nedaleké Karlové Studánce. Při vystupování z autobusu ukazoval teploměr více jak 30° C. Před horkem nás ochránil lesík u vodopádu. Využili jsme těchto chvil a v krásné přírodě jsme se společně rozloučili s členkami sboru, které ukončují svoji činnost. Těchto deváťaček bylo sedm a každá z nich dostala drobnost na památku. Po chvílích dojetí jsme pokračovali dále. Došli jsme však jen k altánku s pramenem, když se nebe zatáhlo a spustil se hustý déšť. Počasí nás zradilo. Zem pokryla tenká vrstva ledových krupek. Po odeznění nejsilnějšího deště jsme děti schovali do restaurace. Každé z dětí dostalo zmrzlinový pohár.

    Protože venkovní teplota ukazovala něco málo nad 15°C přesunuli jsme se hbitě k autobusu a nechali se převézt do Velkých Losin. Na místním hřišti měly děti prostor se dostatečně vyřádit. Ke škole jsme dorazili na minutu přesně, vyzpívaní a spokojení.
                                                                                                                                         Nevrlá Adéla

(foto z akce na www.ptacata.webnode.cz/fotogalerie)